| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Pelan Data Internet Terbaik !

Assalamualaikum,

Alhamdulillah. Allah izinkan lagi untuk kita bersua. Pada Hari Malaysia yg indah, redup, sejuk... Cuti plak tu. Allah. Bestnya ! Aceceh. Mcm lah ade readers lagi kt blog aku ni.

Just wanna share about Pelan Data Internet Terbaik buat masa kini. Kalau nk diikutkan, pelbagai pelan yg ada sekarang ni. Yg sah ada, yg tk sah pun berlambak. Semua kalau boleh nk yg murah tapi laju dan unlimited. Kan ?

Kat sini, sy sebagai full-time student yg masih perlu berjimat cermat, yg takde income tetap. Maka, sy cadangkan gunalah Pelan Data Internet Umobile. Serendah RM28, IGB. Habis kuota, internet still on. Cuma, slow macam siput berlari. Gitttew.

Tapi, ramai yg dah complain pasal servis Umobile ni. For me, takde apa masalah pun. Aku guna yg postpaid, pakej RM28 je lah. Kalau tanya bab coverage, memang agak masalah sebab kalau kt kawasan pendalaman, memang tak dapat lah. Nak hantar mesej pun kena beberapa kali send. Tapi, bagi aku lah, takde masalah pun. Kau dah duduk bandar, 24/7 hadap internet. Sekali skala kau balik kampung, takde internet, takde hal bro. Best weh. Kau tk tahu dunia luar. Serius tenang.

Plus, Umobile siap ada free mesej untuk pakej aku. Untuk pakej lagi up, lagi lah up freenya. Ok lah tu kan. Zaman kte skarang, bukan nak call2 sangat. Whatsapp tu yg penting. Second, mesej. Aku perati, call pun org malas lah nk angkat.

Aku bukanlah promoter Umobile. So, aku malas nak letak link dlm entry ni. Makanya, kalau korang nak bukti jelas, pergilah website Umobile ea. Tapi, serius lah. Sangat sesuai untuk students yg saving tapi memerlukan internet yg berpanjangan tanpa henti.



posted from Bloggeroid

Aku Anak Malaysia

Assalamualaikum ;

Alhamdulillah. Dah boleh update. Selama ni, nak sangat update. Tapi, tu lah. Internet ntah pahape, handset problem kejap. Ni... Dah boleh. Yeayyy ! Haha. Macam bebudak plaksss.

Alhamdulillah jugak. Allah izinkan kita duduk di bawah langitnya yang merdeka. Semuanya kerana Allah. Semoga kita sentiasa mendoakan untuk kesejahteraan negara kita. Amin...

Cakap pasal Merdeka... Aku ade sedikit rasa kesal dengan anak bangsa yang mungkin terlupa apa erti kemerdekaan sebenarnya. Barubaru ni, aku ade tengok rancangan Melodi. Tengok Zuan interbiu artis kita... Ade sorang tu, tahun ni (2014), tahun ke berapa kali Merdeka pun, boleh silap. Ape ke hal nya ? Diorang tu lah paling orang nampak. Menda basic pun tak lepaih. Haishhh... Paling tabik masa tu pada Shaheizy Sam. Soalan yang Zuan tanya pada beliau, memang agak kena baca buku sejarah lah jugak dan beliau pass semua. Tu sebab gua sukaaa diaaa. Be mine pehlisss. Haha.

Ok lah. Tu, hidup diorang. Yang baik, kita angkut. Yang tak baik, buang dalam sungai. Tapi kan... Sejauh mana kita ni sayangkan Malaysia ? Nak harap Bangla, Indon, memang tak lah. Diorang sayang duit kita je kot. Rasa sayu tengok anakanak siber sekarang. Lagu Jalur Gemilang pun tak tahu macam mana. Apatah lagi lagu Keranamu Malaysia, Sejahtera Malaysia dan sebagainya yang rare tu. Haishhh...

Bukan apa, memang bukan dalam suruhan manamana agama pun kena hafal lagu Merdeka tu. Tapi at least, tunjukkanlah rasa cinta pada negara tu. Ni, lagu pun tak tahu. Apatah lagi nak pegang bendera. Kalau kita tak sayang Malaysia, siapa lagi ? Kan ?

Sekarang zaman dah maju... Semua di hujung jari. Sekali skala, google pasal Tanah Melayu pun, apa salahnya. Bila kita bebetul faham apa maksud sayang Malaysia ni akan rasa macam nak buang sampah pun rasa nak simpan je sebab terlalu sayangkan Malaysia. Haaa gitu.

Pelbagai cara yang boleh kita tunjukkan sebagai rasa cinta pada negara. Maka, tunjukkanlah. Biar negara luar rasa kagum sebab kita boleh sayang begitu hebat pada negara sedangkan negara kita pelbagai kaum, agama dan bangsa. Tak nak ke negara maju macam Jepun tu tabik springgg kat kita. Kan ?

Pape pun, banggalah sebagai Anak Malaysia. Sayang, cinta akan Malaysia :)

Maaf, aku cuma menggunakan bahasa yang mudah difahami kepada golongan yang dituju :)


*gambar Google*

posted from Bloggeroid

News: Penyokong Manchester United Diburu ?

Assalamualaikum ;

Salam Ramadhan ea semua. Sunyi da blog ni ehhh. Aku pun 'mati kering' idea tak timbul. Alhamdulillah, ni Allah izinkan jugak aku menghapdate. Kehkeh.


Jersi terbaru untuk Home Kit Manchester United. Sudah bertukar sponsor tapi masih kekal manufacture. Adakah ini topik utama ? Ouhhh. Masih belum sebenarnya. Bole teruskan pembacaan.

Sekarang musim kelab² mempamerkan jersi terbaru. ManUtd, Liverpool, Arsenal, Barcelona. Aku dah tengok. Yang lain, aku tak tahu lha ape ceritanya. Aku admit bahawa mesti punya lhaaa ade antara jersi² tu buruk pada aku. Tapi perlu ke kita kutuk dan bahan supporters diorang ?

I'm ManUtd supporter. Bila keluar jersi baru ManUtd, datang lha sekor dua yang anti ManUtd, kutuk bagai. Siap suruh aku tukar design. What theee. Aku naik pangkat jadi peneraju kelab ke hape ? Semak. Ok. Rasa macam baru nak masuk mainpoint ni.

Bagi aku lha kan, perlu ke kita datang dan bahan member kita yang support team lain dari kita ? Effect makan minum kau ke ? Bukan apa, kadang aku rasa, sorry to say... You're so childish. Pity youuu.

Aku rasa angin bukan sebab orang kutuk or bahan. Tu lantak kau lha dengan tak matang kau tu. Tp, aku angin sebab nak memperlekeh minat aku. Eh. Aku kacau kau ke ? Salah ke aku bangga dengan apa yang aku minat ? Kalau kau nak jugak, eh. Pegi lha buat. Aku tak heran. Wakaka.

Lainlah kalau antara family saje nak fight², laki bini nak ramah mesra, kau sesaje kutuk makwe or pakwe kau, member² nak berseloroh, tu aku tolak tepi. Ni kes bahan tak tentu pasal. Lebih², macam Worldcup ni. Aku pilih Spain kali ni. Spain keluar awal. So ? Aku masih warganegara Malaysia yang sah. Kau bahan lha sampai aku menangis air laut pun, warganegara aku tetap sama. Kau plak nak banggakan negara yang bukan darah daging kau. Yek. Ntah pahape.

Tapi oleh sebab Spain da out awal kan, aku pilih Netherlands. Sebab apa ? Sebab Netherlands tu Group B. Sama dengan Spain. So, bila Netherlands menang, nampak macam Spain ni kuat lah kannn. Sebab tu Spain kalah awal. Sebabnya, group dengan team kuat. Haha. Lepas tu sebab 'bos' besar ManUtd ade dalam tu. RvP tu plak abang angkat aku. Bagus kan ? Eh, aku punya suka lah reason aku. At least aku takde lah takde keja macam kau dok membahan orang je. Tetiba nak cakap aku lalang bagai. Mesti kau malu bila tahu reason aku. Aku setiaaa lah beb. Wakaka.

Based on this type of people, negara kita punya bola sepak ntah pahape je. Gaduh sana sini. Kau maki hamun orang yang tak sekufu. Heee. Sampai bila nak maju ? Menang kalah tetap piala Malaysia, it is still belong to our country isn't it ? Weh. Kayyymon. Banggalah siket. Malaysia Boleh ! Sokong negara sendiri. Tanah tumpah darahku !

Aku tetap aku. Kau kutuk lah ManUtd dapat nombor 7 musim lepas pun, aku tetap nak support. Kau kutuk lah Spain macam mana pun tetap bukan kau yang main atas padang kat Brazil tu. Aku bukan orang yang takde pendirian. Wakaka. Terasa ? Ouh. Kau telan cili kot masa buke tadi. Eh, sorry lah. Panjang sangat. Chill.

Selamat mencari malam al qadr. Jom berzikir selalu. Bola tetap bola beb. Amalan jangan lupa bebbb :)


posted from Bloggeroid

ShareThis