| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Diari Sang Diva


Gambar Google
Cantik, kan? Nak posing, nak senyum semuanya boleh dan selesa sebab memang menawan pun. Bonus pula dihadiahkan Tuhan sebab memang cantik segala.

Tapi, ade orang cakap, kalau kulit flawless and radiant macam mana pun tapi kalau gigi spoil, automatic spoil segala. Eh, betul ke?

Gambar Google
Bagi aku, memang betul. Gigi tu seolah-olah nadi segala sebagai penampilan kita. Aku akui memang down bila orang sekeliling aku semua mempertikai struktur gigi aku yang tidak tersusun dan agak jongang. Dengan adanya lagu pasal 'jongang', tidak kurang juga dengan rancangan dengan sengaja bagi gigi tu ke depan. Rasa macam, salah ke aku ni bersyukur dengan apa yang ada pada diri aku? Aku tak usik orang pun. Kenapa orang nak usik aku?

Sampai ada yang menggelar aku sebagai 'gigi'. Setakat 'jongang' tu, aku masak habis dah. Ni sampai nak gelar macam tu. Tipu lah kan kalau tak sedih. Tapi, yelah. Diamkan aje. Ingatkan, masa zaman sekolah je akan kena macam tu. Rupa-rupanya sampai ke zaman U pun kena. Kenapa? Salah ke aku macam ni? Tak usik kau pun kan? :(

Dan disebabkan perkara macam ni, buat aku rasa malu, segan dan teramat merendah diri sangat bila nak tangkap gambar especiallynya. Bukan tu je termasuk lah hilang keyakinan diri bila nak bergaul dengan orang, nak dapat teman istimewa, behadapan dengan orang ramai. Siapa lah yang tidak suka akan kecantikan, kan?

Tapi takpelah, keadaan pun belum mengizinkan. Aku tetap nak senyum. Aku tetap nak buat apa yang orang lain boleh buat. Lantak lah kau nak cakap aku hodoh ke ape ke. Yang penting, aku tak usik orang. Hah. Gitttew. Punya lah nak tingkatkan balik self confident aku tu, sampai ke tahap tu.

Utusan Malaysia, Disember 2012

Sampai satu masa, aku sendiri buat keputusan untuk memakai braces. Aku tahu kesannya memang agak sakit sikit, susah nak makan, susah nak buat aktiviti yang kita biasa buat, makan masa, tapi takpelah. Demi meningkatkan balik keyakinan aku dan bagi terbeliak semua orang yang suka hina aku.

Gambar Google
Dah masuk hampir 8 bulan aku memakai braces. Tambahan pula sekarang sedang fasa 'penarikan' gigi itu supaya ke dalam. Bayangkan gigi yang keluar, mahu ditarik ke dalam. Emmmmmm... Bila mulut/gigi kita tak kena, automatic rasa macam diri kita pun serba tak kena. Sedih.

Gambar Google

Tipu lah kalau tak nak pakai Invisalign Treatment ni. Boleh dibuka, selesa, senang pakai buang, lutsinar. Cantik, kemas, tersusun. Teringinnya lah nak pakai. Tak payah sambung braces dah. Hish. Memang aku penipu paling dahsyat lah dalam muka bumi ni kalau aku tak nak, kan? :D

Gambar Nuffnang

Last but not least, sebagai diva (;p) yang sedang berbicara, aku nak tunjuk lah sikit muka menawan aku sekarang. Taraaa!

Ni gambar sebelum pakai braces...

Yeahhh! Setiap ciptaan, pasti ade kelebihannya. Percayalah pada diri sendiri. Macam aku, ade lesung pipit. Mana boleh buat kat kedai. Tak ke macam tu? HAHA.

By the way, inilah kali pertama dalam hidup aku menceritakan perihal ini baik sebagai penulisan atau secara lisan. Aku tak buat sebelum ni sebab aku tak yakin siapa aku. Dan sekarang, Nuffnang buat contest macam ni, yes! Aku takkan lepaskan peluang ini dengan menaikkan keyakinan aku :)

Steven Gerrard, Betabahlah!

Assalamualaikum;

Fulllamak. Bahang menang semalam masih terasa. Bertubi bahan dan rencah pasal Gerrard kad merah ni. Kat group WhatsApp, Twitter, Facebook jangan cakap lah kan. Kat Instagram pun kemain. Kat Youtube apatah lagi. Haha. Tidak kurang juga kat news dari apps Playstore macam 90mins, FTB and so on.



Kalau Gerrard tu dari team favourite aku pun, aku bengang. Kau dah lah kapten. Dah kenapa tak alert menda macam tu. Peluh pun belum buat lagi. Dah lah tu kena suspend plak untuk game lepas ni. Haiyakkk...



Pape pun, Steven Gerrard, bertabahlah! Kehkeh. Efek sungguh kat kau sejak Suarez blah ni.






posted from Bloggeroid

Kenapa Juan Mata dan Ander Herrera Jarang Dimasukkan Sebagai First Eleven?

Juan Mata yang handsome berjambang. Hashtag serious talk.


Ollla! Sekali sekala, sembang bola pun ok kan. Kehkeh.

Siapa tak kenal dengan dua jejaka ni? Pemain yang berasal dari Sepanyol. Kalau dah diri tu die hard fans bola sepak, confirm lah kenal even menyokong pasukan yang tidak sekufu. Am I right?

Rata-rata fans mesti sedar LVG tidak memasukkan kedua-dua pemain hebat ini ke first eleven squad Manchester United. Sedangkan, Juan Mata baru sahaja menyertai kelab gergasi eropah itu pada musim lepas semasa kelab itu di bawah pengendalian David Moyes. Sementara Ander Herrera lebih 'fresh' dalam kelab ternama itu.

Perasan atau tak, LVG ni suka bermain dengan philosophy dan sangat suka bergantung pada 'luck'. Tengok je lah masa Worldcup haritu. Semasa mengendalikan Holland/Netherlands. Gantikan Krul untuk Cillesen. Pernah pegang kelab besar dari liga lain dan memberi aksi yang impak sedangkan LVG itu sendiri tak pernah main bola. Kan kan? If I am not mistaken lah pasal info ini. Then, kalau betullah dia ni terer gilew olah squad, susun strategi, suppose Manchester United sekarang teratas liga okayyy. Bukan hanya target lepas UCL je. Belanja banyak, tara tu je dapat. Emmmm... Yelah, bagi masa. Cliche.



Hiks. Kembali ke topik asal. Bagi Fya lah kan. LVG bukan tak tahu pasal semua ni. Dia tahu je Herrera tu main cantik, cun bila pair dengan Mata... Mata plak, bukan dia tak tahu passing cantik, shoot on target. Tapi, bila dianalisa semula dan tengok dengan teliti, Herrera dan Mata agak kecil sedikit bentuk fizikalnya berbanding pemain yang lain. Contohnya, Fellaini. Fellaini ni, bukan tak ok. Ok je. Cuma, ade masa yang dia tak ok. Tapi, sebab dia ni tinggi kemain, LVG suka lah.

Kalau diperhatikan pun, squad LVG semua badan besar, tough, nampak kental. Paling kecil pun, rasanya Young sorang je. Tapi, Young tu pun, kalau tengok betul-betul, badannya pun sado. Yang lain, semua tinggi dan agak kuat nengoknya. Bila diperhatikan pun, Mata Herrera kalau main, senang kena tolak by opponent. Terpusing-pusing mamat dua ni. Kalau perasan lah kan.

So, logik tak? Hiks. Lagipun, macam wonder kenapa LVG tak sebut dan tak usik pun isu kenapa tak bagi Mata Herrera main. Macam takde bunyi dari dia. Sebab LVG style megah sikit. Tak ke pelik kenapa dia tak usulkan? Aku pun nak try guna philosophy jugekkk. Haha.
Sekian :)
#GGMU

Psssst: Ni esok main Liverpool LVG tak masukkan dua ni jugak, aku nak rotan LVG ni. Kehkeh.

ShareThis