| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Semakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) Sesi 2015

Assalamualaikum;
Alhamdulillah. Masih diizinkan untuk update di blog ini. Almaklum, semalam baru renew domain. So, macam semangat sket lah. Haha.

Rasa macam dah lama tak berceloteh dalam ni. Kalau ade pun, pasal isu semasa je. Tapi kali ni, macam nak buat luahan rasa plus idea plak. Haha. Gitttew.



Rata-rata tahu ape itu PLKN. Dan adik kedua Fya, dapat panggilan tersebut dan sangatlah bersyukur sebab dekat dengan rumah. Tapi kannn... Ade jugak sedihnya. Dia ni tak pernah duduk jauh, adik bongsu terlalu baik dengan dia, time dia pergi plak ayah outstation dan sebagainya lah.

Namun, baiknya plak... Haruslah ade kan. Dia ni gempal (Lalala) So macam, insyaAllah dia balik, kurus lah kot. Haha. Lepas tu, bagi pendedahan awal sebelum dia terus masuk sambung belajar nanti kan... Tapi, tu lah. Bohong lah takde sedih dalam gembira tu.

Jadual aku plak jadi lain. Dulu, balik rumah cuti... Mesti ade adik dedua. Kali ni, mesti dah lain... Dah tak sama. Heee... Dah lah susah nak jumpa. Terasa lah jugak umur tu semakin meningkat. Ni, kalau adik bongsu tu masuk asrama, emmm... Tak payah cakap lah. Hari2 kot banjir.

The End.

posted from Bloggeroid

Anda Memerlukan Tajaan?

Assalamualaikum,
Hai... Selamat petang belaka. Harini insya Allah nak update simple sahaja entrynya. Berkenaan tajaan aktiviti korang. Jika ada memana Bloggers/Instagammers or seangkatan yang ingin membuat event di laman sosial. Tetapi mempunyai masalah kekangan tajaan, boleh lah berhubung dengan saya. Siapa cepat, dia dapat lagi banyak :)

Tak kisah lah untuk akaun niaga ke personal ke, apepun boleh. Sesape nak, meh sini. Yang paling penting, event tersebut kena settle sebelum berakhirnya tahun ini. Hihihi.

Boleh contact di Wechat/Whatsapp/Telegram: 013 4656567





posted from Bloggeroid

Pelan Data Internet Terbaik !

Assalamualaikum,

Alhamdulillah. Allah izinkan lagi untuk kita bersua. Pada Hari Malaysia yg indah, redup, sejuk... Cuti plak tu. Allah. Bestnya ! Aceceh. Mcm lah ade readers lagi kt blog aku ni.

Just wanna share about Pelan Data Internet Terbaik buat masa kini. Kalau nk diikutkan, pelbagai pelan yg ada sekarang ni. Yg sah ada, yg tk sah pun berlambak. Semua kalau boleh nk yg murah tapi laju dan unlimited. Kan ?

Kat sini, sy sebagai full-time student yg masih perlu berjimat cermat, yg takde income tetap. Maka, sy cadangkan gunalah Pelan Data Internet Umobile. Serendah RM28, IGB. Habis kuota, internet still on. Cuma, slow macam siput berlari. Gitttew.

Tapi, ramai yg dah complain pasal servis Umobile ni. For me, takde apa masalah pun. Aku guna yg postpaid, pakej RM28 je lah. Kalau tanya bab coverage, memang agak masalah sebab kalau kt kawasan pendalaman, memang tak dapat lah. Nak hantar mesej pun kena beberapa kali send. Tapi, bagi aku lah, takde masalah pun. Kau dah duduk bandar, 24/7 hadap internet. Sekali skala kau balik kampung, takde internet, takde hal bro. Best weh. Kau tk tahu dunia luar. Serius tenang.

Plus, Umobile siap ada free mesej untuk pakej aku. Untuk pakej lagi up, lagi lah up freenya. Ok lah tu kan. Zaman kte skarang, bukan nak call2 sangat. Whatsapp tu yg penting. Second, mesej. Aku perati, call pun org malas lah nk angkat.

Aku bukanlah promoter Umobile. So, aku malas nak letak link dlm entry ni. Makanya, kalau korang nak bukti jelas, pergilah website Umobile ea. Tapi, serius lah. Sangat sesuai untuk students yg saving tapi memerlukan internet yg berpanjangan tanpa henti.



posted from Bloggeroid

ShareThis