| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tips Untuk Kaki Online Shopping !


haiii... da lama rasanya tidak berceloteh. blog pun getting more lack of update any news. fya lebih kerap ke laman media sosial yang lain seperti instagram (the most ;p), whatsapp dan twitter. kalau korang nak jenguk pun bolesss (@fyapelangi) HAHA. promot lebihhh...

nowadays, online shopping is like trending the most. kaki online especially are like being to be a stalker everywhere and at last, shop the items which are look good to purchase. eh, me is like that too lhaaa. HAHA. exactly, all things are have their pro and conts.

so, di bawah ni ade tips ringkas kepada semua kaki online shopping. or mungkin sebagai tuan kedai online shopping. so, beware !


nanti kita sambung lagi yaaa ~

Keluarga Penumpang MH370 Redha



PUTRAJAYA: ‘Redha’, hanya itulah ungkapan yang mampu diluah beberapa anggota keluarga penumpang pesawat dengan perkhabaran terbaharu berhubung nasib pesawat MH370, yang diumum berakhir di selatan Lautan Hindi, selepas hilang sejak 8 Mac lepas.
Zamani Zakaria, 56, bapa kepada Razahan, 23, berkata beliau menerima berita itu sebagai ketentuan Ilahi setelah lebih dua minggu operasi mencari dan menyelamat dilakukan.
“Pencarian ini telah berakhir dan kita tidak lagi perlu menunggu dan ternanti-nanti kerana penantian suatu penyeksaan,” katanya ketika dihubungi malam ini.
Zamani kehilangan anak serta menantunya, Norli Akmar Hamid, 33, yang dalam perjalanan untuk berbulan madu di Beijing, China.
Selamat Omar (gambar), 60, bapa kepada Mohd Khairul Amri, 29, juga berkata beliau menerima berita itu dengan hati yang redha dan terbuka.
“Seperti yang saya beritahu di peringkat awal, saya terima apa sahaja ketentuan, ringkasnya saya redha dengan apa yang telah ditentukan,” katanya.
Pesawat malang yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing itu, hilang daripada skrin radar kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) pada 12.41 tengah malam.
Pesawat itu sepatutnya mendarat di Beijing pada 6.30 pagi 8 Mac.
Sementara itu, usaha mendapatkan reaksi keluarga anak kapal MH370 di Hotel Marriot di sini gagal kerana pihak keselamatan meminta wartawan meninggalkan kawasan lobi.
Difahamkan anggota keluarga anak kapal terbabit dipanggil ke satu bilik khas untuk mendengar taklimat pihak MAS.
Di Hotel The Everly pula, media tempatan dan luar negara mula memenuhi lobi malam ini sejurus pengumuman terkini Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung status misi mencari dan menyelamat pesawat MH370.
Suasana hotel yang agak lengang pada waktu malam sejak empat hingga lima hari lepas agak berbeza berbanding malam ini dengan para media yang menunggu bagi mendapatkan reaksi keluarga penumpang pesawat terbabit.
Sehingga sejam selepas pengumuman Najib, media masih gagal mendapatkan komen pihak keluarga, dan rata-rata wartawan dilihat tidak mengganggu selain memberi ruang serta masa kepada mereka untuk menenangkan diri.
Difahamkan masih terdapat lima keluarga penumpang dari Malaysia menetap di hotel itu sejak 8 Mac lepas.

Senarai Top 5 ABPBH 2013

Artis Baru Lelaki Popular
1. Achey
2. Dazrin
3. Mikael Andre
4. Nomad
5. Waris
Artis Baru Wanita Popular
1. Atikah Suhaime
2. Chacha Maembong
3. Elfaeza Ulhaq
4. Hanis Zalikha
5. Zara Zya
Pelakon TV Lelaki Popular
1. Adi Putra
2. Akim
3. Izzue Islam
4. Johan As’ari
5. Shah Iskandar
Pelakon TV Wanita Popular
1. Ana Dahlia
2. Fasha Sandha
3. Neelofa
4. Raja Ilya
5. Siti Saleha
Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Pekin
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak
Pelakon Filem Wanita Popular
1. Erra Fazira
2. Lisa Surihani
3. Nora Danish
4. Siti Saleha
5. Yana Samsudin
Artis Komedi Lelaki Popular
1. Ebby Yus
2. Jep
3. Johan
4. Rahim Sepahtu
5. Zizan Razak
Artis Komedi Wanita Popular
1. Didie Alias
2. Jihan
3. Noorkhiriah
4. Sharifah Shahira
5. Siti Chubby
Penyanyi Lelaki Popular
1. Awi Rafael
2. Black Hanifah
3. Hafiz
4. Hazama
5. Shahir
Penyanyi Wanita Popular
1. Alyah
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna
Artis Duo/Berkumpulan Popular
1. Altimet & Awi Rafael
2. Forteen
3. Hyperact
4. Stacy & Akim
5. Tasha Manshahar & Syed Shamim
Pengacara TV Lelaki Popular
1. Datuk AC Mizal
2. Johan
3. Nabil Ahmad
4. Nik Michael Imran
5. Zizan Razak
Pengacara TV Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Erra Fazira
3. Fara Fauzana
4. Hazlin Hussain
5. Neelofa
Penyampai Radio Lelaki Popular
1. AG
2. Halim Othman
3. Johan
4. Kieran
5. Ray
Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Dina
3. DJ Lin
4. Fara Fauzana
5. Norshela Baharudin
KATEGORI ONLINE
Artis Lelaki Stailo
1. Adi Putra
2. Awal Ashaari
3. Karl Shafek
4. Nazim Othman
5. Shaheizy Sam
Artis Wanita Stailo
1. Fazura
2. Mizz Nina
3. Scha Alyahya
4. Yana Samsudin
5. Ziana Zain
Gandingan Serasi Di Layar
1. Aaron Aziz & Nadiya Nisaa
2. Aeril Zafril & Wawa Zainal
3. Azlee Khairi & Zara Zya
4. Zizan Razak & Siti Saleha
5. Izzue Islam & Tiz Zaqyah
Watak Jahat Dalam Drama / Filem Popular
1. Datuk Rosyam Nor
2. Hanez Suraya
3. Izreen Azminda
4. Nabila Huda
5. Sofi Jikan
Artis Berpengaruh Di Laman Sosial
1. Datuk Siti Nurhaliza
2. Nora Danish
3. Shila Amzah
4. Yana Samsudin
5. Zizan Razak
Chef Selebriti Paling Popular
1. Chef Amran
2. Chef Anis Nabilah
3. Chef Nik Michael Imran
4. Chef Sherson Lian
5. Chef Wan
Aksi YouTube Paling Popular
1. Parodi Sayang (Bobo)
2. Parodi Gwiyomi (Nora Danish)
3. Anak Tomok OIAM Merajuk (Tomok)
4. Macam Cantik Je Macam Comel Je Versi Nasyid (Amar)
5. Mengajar Kanak-Kanak Riang (Mat Luthfi)
ANUGERAH PALING POPULAR BERITA HARIAN


Johan :)
by the way, semua keputusan atas tu just prediction aku je. actually, agak pelik dengan pencalonan top 5 kali ni. serius ramai yang aku tak kenal. deep tau maksud aku ni. wakaka.



ShareThis