| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Semakan Matrikulasi 2012 - Kolej MARA Kuala Nerang.

assalamualaikum ;

wah. berhabuknyaa ini blog ! hansyummm. sampai bersin. haha. fibox, komen, follower, belum sempat terjah semua semula. maaf ea. esaimen tanpa henti. jarang sangat dapat online macam ni. bila fya ade masa, pasti, fya akan terjah semua :)

baiklah. just nak ketengahkan pasal matrikulasi. da semak matrikulasi bagi sesiapa yang mohon untuk tahun ni ? wah. pantas sungguh masa berlalu. pejam celik pejam celik, da setahun 5 hari aku meninggalkan zaman matrikulasi yang indah tu. yup. aku bekas matrikulasi perakaunan KMKN 10/11 :)


by the way, saje lha aku nak menceritakan pengalaman. kehidupan matrikulasi sangat best. even, sebelum aku nak masuk, ramai saiko aku cakap matrik ni bukan lha tempat yang bagus, study susah, tak dapat U, kena tendang, but, alhamdulillah. aku berjaya meneruskan zaman itu dengan baik dan melanjutkan ke ijazah sarjana muda pula. dan aku yakin, pasti semua orang bole buat lagi hebat dari aku :)

now, aku ambil ekonomi dan mualamat di Universiti Sains Islam Malaysia, Nilai. subjek ekonomi, mmg makanan aku. minat since sekolah lagi. tapi, ramai cakap ekonomi ni susa, tak luas lha ape lha. argh ! hiraukan semua yang negatif tu. yang penting, usaha. rezeki ade di mana - mana, bukann ? :)

walau macam manapun, aku rindu sangat zaman matrik dulu. kat sana, semua pensyarah, panggil cikgu je. hubungan pensyarah dengan student sangat rapat. tambahan pula, stuudent matrik KMKN sangat sedikit dan yang paling sedikit antara matrik di Malaysia ni. kat sana, makan free, semua free. yang paling aku lawak, aku tak mintak KMKN ni. bila dapat offer, MARA ? huh. memang terkezut lha. aku tak layak kot. dan aku terpinga - terpinga, wujudkah Kuala Nerang kat Malaysia ni ? =.=" dari situ, baru aku tahu jawapannya. kalau tidak, memang takkan tahu lha kot :P haha.

kat sana, semua budak rajin study. oops. i mean, aku je yang tak. lelama, saiko aku. da keliling aku semua pegang buku memanjangg. grr =.=" KMKN ni siap ade assembly, prep, solat kat surau, perjumpaan, makan diatur, and ade kad outinggg ? memang saling tak tumpah macam SEKOLAH ! haha. memang tak pelik lha kann, bila kat U, aku cakap aku KMKN, orang cakap, " hee. matrik sekolah " kfine =.="

pape pun, aku sangat bahagia dengan kehidupan sekolah itu :D ade sesiapa dapat KMKN juga ? aku syorkan, JANGAN tolak. serius RUGI ! aku sekolah pun, cikgu tak jaga kebajikan, pendidikan aku macam KMKN. seriuss :) dan pasti, KMKN hanya untuk golongan perakaunan :) moto KMKN yang aku takkan lupa ;

the grade is A,
the number is 4.

16 Comment[s]:

Cik Miela said...

thanks for this info..xpe ke kalau xde basic akaun ambil course akaun kt matrik?...

FYA PELANG! said...

Cik Miela :
takde masalah. insyaAllah, pasti bole. trust me :)

Anonymous said...

kes kna tendang tu cmna yaa ?? sbb pa ?? sy dpat kmkn jugkk . :)

FYA PELANG! said...

Anonymous :
:) kalau pasal tendang tu, KMKN mmg sgt pentingkan disiplin. kalau buat hal, mmg dy akan amik tindakan. tp, kalau oke, takde ape :) dan kalau matrik, jika sem 1 below than 1.5, mane2 matrik pun akan tendang. okayy ? :)

Anonymous said...

Yeahhh . Ok . Terima kasih senior :)

budakserius™ said...

Saya dapt kmkn gak.tpi budak fist.hehe

FYA PELANG! said...

Budak Serius :
terbaikk :D UniKL leteww. hehe. budak pandai ni :D

Nur Izzah said...
This comment has been removed by the author.
Nur Izzah said...
This comment has been removed by the author.
Nur Izzah said...
This comment has been removed by the author.
FYA PELANG! said...

Nur Izzah :
yup. fya da jawab kat im kann ? :)

QB said...

erm,, ramai x kat matrik yg x der basic akaun tp ambik aliran akaun di matrik? is that the learning 'll till start from the starting?? help me plez..

QB said...

erm,, ramai x student yg x der basic akaun di skola dlu then dy further dlm aliran akaun di matrik?? and kbnykn student situasi tu bleyh skor x?? is that nnt the learning 'll start till from the starting??

FYA PELANG! said...

QB :
jgn risau kalau takde basic. bukan masalah. kalau QB nak tahu, dulu fya matrik, yang 4flat, majoriti yang takde basic. fya yang ade basic pun tak dapat 4flat. serius. kalau matrik akaun, takde basic, mmg takde masalah nak bawak. insyaAllah. lagipun, semua guna bahasa melayu. so, mmg takde masalah. insyaAllah. lebih2, kalau dapat KMKN. mmg sgt awesome tau :D

Anonymous said...

saya nak tanya , saya baru jer dapat tawaran daripada mara . dia kata saya kena buad foundation dekat kolej mara kuala nerang setahun , then dekat ipoh setahun baru saya boleh fly pergi india setahun setengah tapi dalam perubatan . bila sya baca entry niee . saya pelik . saya niee matrikulasi kee kolej mara nie ?

Anonymous said...

Kalo masuk kolej mara nie dye kene spm bape A ?

ShareThis